Back to All Events

Army of Darkness

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I denne tredje filmen i Evil Dead-universet (sist presentert i den pågående tv-serien Ash vs. the Evil Dead) havner vår antihelt Ash tilbake i middelalderen etter at han beseiret ondskapen i Evil Dead 2 ved å skape en rift i tid og rom. Her blir han fanget av selveste Kong Arthur, som selv sliter med både demoner, men også slitsomme opprørere. Med hjelp av sin motorsagarm og toløpshaglen “Boomstick” viser Ash at han er nyttig i kampen mot demonene og blir rekruttert til å finne den myteomspunnede “Necronomicon Ex Mortis” aka “Book of the Dead”. I bytte skal hoffmagikeren hjelpe Ash hjem til hans egen tid. Problemet er bare at Ash egentlig er en kronidiot og utfallet av oppdraget kommer til å vise seg å være svært problematisk for riket, da de dødes hær reiser seg til krig.

Tekst: Espen Olaisen

Army of Darkness.jpg
One man... One million dead... The odds are just about even.

ARMY OF DARKNESS
USA 1992
Regi: Sam Raimi
Medv: Bruce Campbell, Embeth Davidtz
Spilletid: 88 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Scenen med den fallende bilen på starten av filmen måtte filmes to ganger, siden den første løftekrana veltet. Bilen tilhørte for øvrig regissør Sam Raimi; den opptrer i mange av de tidlige filmene hans, i stadig dårligere stand.

Earlier Event: October 27
The Rocky Horror Picture Show
Later Event: November 1
Siste sensasjon