Back to All Events

Supervention

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Supervention fra 2013 er en norsk dokumentar som følger ski- og snowboardkjørere i verdensklasse. Den har blitt roset for sin imponerende produksjon, hvor farten og intensiteten i ekstremsporten møter vakkert naturfoto — for ikke å nevne et herlig soundtrack.

Vi møter flere idrettsutøvere, blant dem Terje Håkonsen, Jesper Tjäder og Aksel Lund Svindal, i det de setter utfor pudderdekte skråninger verden over. Filmen besøker enorme skianlegg, blant annet i Canada, New Zealand og flere steder i skandinavia, hvor vi følger idrettsutøverne i dristige hopp og off road-kjøring.

I disse omgivelsene, klarer Supervention å fange sjelene bak skisporten i sitt riktige element med flere kameraløsninger: fra håndholdt- og hjelmkamera til droner og helikoptre. Filmen viser idretten fra sin aller mest lekne og drømmende side, og bidrar til å øke reiselysten enda mer for alpinkjørere.

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

Supervention.jpg
Pappa tar 540 sammen med kid’n i bakken.
— Terje Håkonsens svar på hvordan skisporten vil være om 20 år

SUPERVENTION
Norge 2013
Regi: Filip Christensen, Even Sigstad
Medv: Terje Håkonsen, Aksel Lund Svindal, Jesper Tjäder, Even Sigstad
Spilletid: 97 min
Språk: Norsk
Engelsk tekst

Trivia: Til tross for at filmen er innspilt på mange forskjellige skianlegg verden over, er noen av de vakreste scenene fra Lyngsalpene i Troms fylke.

Earlier Event: October 18
Lasse & Geir
Later Event: October 25
Kampen om Algerie