Back to All Events

Lasse & Geir

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Regissørduoen Wam og Vennerød samarbeidet om totalt 14 langfilmer i perioden 1975-1995. Lasse og Geir var den første av disse, og som de fleste av duoens filmer er dette norsk sosialrealisme med et anarkistisk drag. De titulære hovedpersonene kommer fra to drabantbyen Bogerud, hvor de har vokst opp i vanskelige hjem og falt utenfor samfunnet. De føler at de ikke har noen muligheter og at de voksne ikke tar dem på alvor, så de utfører et ungdomsopprør etter beste evne. Det som virkelig former denne filmen er den raske dialogen, blant annet inspirert av kulturklubben Club 7.

Tekst: Bjarne Janson Husabø

Lasse & Geir.jpg
Den mest insisterende unge og rocka filmen deres, hvor replikkene alene er nok til å gjøre den udødelig.
— Adresseavisa, 2007

LASSE & GEIR
Norge 1976
Regi: Svend Wam
Medv: Torgeir Schjerven, Lasse Tømte, Knut Pettersen, Jorunn Kjellsby, Kjersti Døvigen
Spilletid: 91 min
Språk: Norsk
Engelsk tekst

Trivia: Wam og Vennerød averterte i Dagbladet etter ungdom «i opposisjon til det samfunnet vi lever i» til å spille hovedrollene. Schjerven og Tømte spilte i to andre filmer av Wam og Vennerød, men er begge mer kjente som lyrikere.

Earlier Event: October 16
Film- og TV-quiz
Later Event: October 21
Supervention