Back to All Events

Trillingene fra Belleville

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Disney och japanska animationsfilmer i all ära, men är du klar för något nytt och annorlunda, är detta filmen för dig. Historien handlar om Madam Souza som med hjälp av den melankoliska hunden Bruno beger sig ut på ett äventyr för att rädda sitt barnbarn Champion, som i egenskap av proffscyklist blir kidnappad av den franska maffian. Historien drivs inte framåt främst genom dialog, utan genom sång och pantomim. Var beredd på ryckningar i dansfoten! Denna surrealistiska och absurda, men samtidigt otroligt charmerande filmen har en förmåga att sätta sig i minnet och få en att småle för sig själv länge efteråt. 

Tekst: Maja Bergman

Trillingene i Belleville.jpg
Kanske kan den fattiga studenten inspireras av de åldrade trillingarnas diet, de lever nämligen enbart på grodor som de fångar i en närliggande sjö med hjälp av handgranater. Kanske Prestvannet kan fungera som nytt matfat?

TRILLINGENE FRA BELLEVILLE
LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE
France/Belgia/Canada/Storbritannia/Latvia/USA 2003
Regi: Sylvain Chomet
Medv: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin
Spilletid: 78 min
Språk: Fransk/Portugisisk/Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Detta är Sylvain Choumets debutfilm, och nominerades till två Oscar, en för bästa animerade film och för bästa sång. Tyvärr förlorade de kategårin bästa animerade film till Hitta Nemo. Man kan finna en del kängor riktade mot Disney, bland annat en Musse Pigg (Mikke Mus) formad bajskorv (bæsj) i en toalett och en plånboksbild föreställande en Disneykaraktär med en slikkepinne med ordet ”SUCKER” på.

Earlier Event: October 11
Anomalisa
Later Event: October 16
Film- og TV-quiz