Back to All Events

Firefly Dreams

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Demensdagene i Tromsø arrangeres hvert år i forbindelse med den internasjonale Alzheimer dagen 21. september. Årets tema er Å leve med demens – en verdig og aktiv hverdag. Tema vil bli belyst ved hjelp av foredrag, film og kulturelle arrangement. Hovedarrangør er Tromsø kommune og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) Troms. Les mer om programmet på www.demensdagene.no.

Tromsø Filmklubb har i mange år samarbeidet med Demensdagene og viser også i år film som belyser temaet. Visningen er gratis og årets film er Firefly Dreams fra 2001.

Den bortskjemte tenåringen Naomi blir sendt av foreldrene sine for å arbeide for sin tante på landsbygda. Her blir hun satt til å passe på gamle fru Koide, en eldre kvinne med Alzeheimers. Borte fra byens påvirkning, og med den japanske landsbygda som bakteppe, utvikler det seg gradvis utvikler et vennskap mellom Naomi og fru Koide. En vakker film om drømmer, kjærlighet, vennskap og tap.

Før filmen holder Dragana Lukic, stipendiat ved senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Tromsø, innledning.

Tekst: Ronny Bratten

Variety kalte filmen «quietly confident and cumulatively affecting» ved utgivelsen i 2001.

FIREFLY DREAMS
ICHIBAN UTSUKUSHÎ NATSU
Japan 2001
Regi: John Williams
Medv: Maho, Tsutomu Niwa, Etsuko Kimata, Haruo Hanahara, Shunsuke Kabeya
Spilletid: 105 min
Språk: Japansk
Engelsk tekst

Trivia: Yoshie Minami som spiller fru Koide, fikk sitt gjennombrudd i 1952 i Akira Kurosawas Ikuru (norsk tittel Å leve).

Earlier Event: September 14
Brent jord
Later Event: September 21
Heat