Back to All Events

Brent jord

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I 1944 går andre verdenskrig mot slutten. Verden står i brann og innad i Norge er nordmenn på flukt, tvangsevakuerte og fordrevne. Den nazistiske okkupasjonsmakten tvinges på retrett og igangsetter brent jords taktikk. I denne norske klassikeren skildres resultatet av krigens brutale herjinger i Øst-Finnmark. Vi følger Heikki og hans gravide kone som må søke tilflukt i fjellet, mens krigens grusomme realiteter utspiller seg.

Filmen er basert på Sigbjørn Hølmebakks roman Fimbulvinter fra 1964. Regissør er Harstadværingen Knut Andersen som ble tildelt Amandakomiteens ærespris i 2007 for sitt bidrag til Norsk film. Han har en rik og variert katalog som filmskaper bak seg og står bak to av norgeshistoriens mest sette filmkomedier Operasjon Løvsprett og Hurra for Andersens.

Tekst: Bjørnar Gärtner

Hold kjeft og vis at du e ei kvænkjærring!

BRENT JORD
Norge 1969
Regi: Knut Andersen
Medv: Rolf Søder, Anne-Lise Tangstad, Kåre Tannvik, Tove Andreassen, Brith Henriksen
Spilletid: 101 min
Språk: Norsk
Utekstet

Trivia: Filmen ble belønnet med terningkast 6 i VG og ble omtalt som; «En spennende film uten dødpunkter hvor regissør, fotograf og skuespillere har ytet sitt ypperste og hvor alt har lykkes»

Earlier Event: September 11
RiP: A Remix Manifesto
Later Event: September 18
Firefly Dreams