Back to All Events

Tokyo Godfathers

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

På julaften finner 3 hjemløse en forlatt baby. De bestemmer seg for å ta til seg barnet, og legger ut på jakt etter barnets foreldre. Jakten bringer dem rundt i et vinterlig Tokyo, og de møter alskens mennesker på veien. Dette er en rørende, og noe ukonvensjonell julefilm.

Regissør Satoshi Kon døde kun 48 år gammel, som resulterte i en kort, men likevel fantastisk karriere. Filmene hans var ofte svært komplekse, lekne studier av menneskelighet, teknologi og populærkultur. Kons filmer er full av referanser til egne og andre filmskaperes verker, og Tokyo Godfathers er intet unntak. Filmen er løst basert på John Fords 3 Godfathers fra 1948, med John Wayne i hovedrollen. Tokyo Godfathers er av mange sett på som Satoshi Kons mest tilgjengelige film, og er en ypperlig mulighet til å stifte bekjentskap med en av animasjonsverdenens store mestre.

Tekst: Carl Arne Løchen Arnesen

This is a Christmas present from God! She’s our baby!

TOKYO GODFATHERS
TÔKYÔ GODDOFÂZÂZU
Japan 2003
Regi: Satoshi Kon
Medv: Tôru Emori, Aya Okamoto, Yoshiaki Umegaki, Shôzô Îzuka, Seizô Katô
Spilletid: 93 min
Språk: Japansk
Engelsk tekst

Trivia: I begynnelsen av filmen kan man se filmplakater til Satoshi Kons tidligere filmer.

Earlier Event: December 4
Planetkrigen