Back to All Events

Planetkrigen

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Når bondeplanetet Akir blir truet av en tyrannisk krigsherre, får den unge Shad i oppdrag å rekruttere leiesoldater for å beskytte planeten sin. Høres dette kanskje kjent ut? Ikke så rart, da denne filmen ble pitchet som "The Magnificent Seven in outer space", filmen som igjen var en amerikansk nyinnspilling av De syv samuraier (1954).

Produsert av B-filmkongen Roger Corman, prøver Planetkrigen å cashe inn på populariteten til Star Wars (1977), som ironisk nok var tungt inspirert av Akira Kurosawa og spesielt hans film Den skjulte festning (1958). Blir dette da en rip-off av en rip-off, som er en remake av en remake? Ikke mindre forvirrende blir det av at Robert Vaughn spiller samme rolle i Planetkrigen som han gjorde i De syv uovervinnelige (1960). Noe som derimot er helt sikkert er at dette er lavkultur over en lav sko, uten at det blir mindre sjarmerende og gøy av den grunn.

Tekst: Hroar Tømmervik

I could do wonders for that boy. I would recharge his capacitators... stimulate his solenoid... tingle dingle dangle prangle his transistors! You know... sex!

PLANETKRIGEN
BATTLE BEYOND THE STARS
USA 1980
Regi: Jimmy T. Murakami
Medv: Richard Thomas, Robert Vaughn, John Saxon, George Peppard, Darlanne Fluegel
Spilletid: 104 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: James Cameron står for spesialeffektene til filmen og musikken er komponert av James Horner. Disse to skulle jobbe tett sammen flere ganger i løpet av karrieren på filmer som Aliens, Titanic og Avatar.

Earlier Event: December 2
Film- og TV-quiz finale
Later Event: December 7
Tokyo Godfathers