Back to All Events

The Was + Terror Nullius

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Til dels politisk satire, øko-horror og road movie, Terror Nullius er en politisk hevnfabel som vil omskrive Australias nasjonale mytologier. Ved å binde sammen dokumentarisk impuls med de gærne plottene fra Australske filmmanus skaper Soda_Jerk en revisjonistisk historie som åpner for et viljesterkt narrativt rom hvor filmfiksjon og historiske fakta pares med hverandre. De apokalyptiske leirene i Max Max 2 blir en flyktningeleir, kjøttetende sau er omgjort til anti-koloniale opprørere og en feministisk motorsykkelgjeng går bananas på Mel Gibson.

Soda_Jerk er et to-persons kunstkollektiv som jobber et sted mellom dokumentar og spekulativ fiksjon. De er fundementalt opptatt av politikken i bilder; hvordan de sirkuleres, hvem de gavner, og hvordan de kan bli “ugjort”. De jobber hovedsakelig med video, men deres sample-baserte prosjekter har også tatt form som “cut-up text”, manifester, screensavers og forelesninger. Soda_Jerk ble formet i Sydney 2002, og har vært basert i New York siden 2012.

Som forfilm viser vi kortfilmen The Was som Soda_Jerk lagde i samarbeid med The Avalanches for å promotere deres da nye plate Wildflower. Slik omtaler de filmen: “Sampledelic trip through the neighborhoods of collective memory. Part experimental film, part music video and concept album!”

Tekst: Espen Olaisen

A weird, dazzling, kinetic, dizzyingly ambitious, sensationally mishmashed beast of an Australian film.
— The Guardian

TERROR NULLIUS
Australia 2018
Regi: Soda_Jerk
Spilletid: 54 min
Språk: Engelsk
Utekstet

Trivia: Finansiører på prosjektet, Ian Potter Foundation, ble fornærmet av politikken fremmet i filmen noe som skapte en liten media storm. IPF uttalte at Terror Nullius var “a very controversial piece of art”. Distributør ACMI valgte å stå bak filmskaperne og de fjernet IPF’s logoer alle steder i filmen og ga den ut åkkesom.

Earlier Event: October 26
Zebraman 2: Attack on Zebra City
Later Event: November 4
Film- og TV-quiz