Back to All Events

Zebraman 2: Attack on Zebra City

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Som tittelen antyder, er dette en oppfølger. Den første filmen om Zebraman kom i 2004, og var historien om den noe bisarre figuren Zebraman – en mislykket skolelærer som om natten kler seg ut som en forlengst glemt superhelt fra syttitallets fjernsynsunderholdning.

I denne oppfølgeren, våkner Zebraman opp etter 15 år i koma. Tokyo har byttet navn til Zebra City og styres av den onde Zebra-dronningen, som har innført Zebra-tid hvor Zebra-politiet står fritt til å henrette kriminelle.

En absurd parodi, med bløt humor og høyt tempo, Zebraman 2 er vel det man mildt sagt kan kalle en superheltfilm på speed. Noe annet er vel heller ikke å vente fra en japansk film regissert av råtassen Takashi Miike, mannen bak kultfilmer som Audition, Ichi the Killer, Sukiyaki Western Django og 13 Assassins. Vi tror vi kan garantere at du neppe har sett maken.


Tekst: Ronny Bratten

Let’s get ready to fight!

ZEBRAMAN 2: ATTACK ON ZEBRA CITY
ZEBURÂMAN: ZEBURA SHITI NO GYAKUSHÛ
Japan 2010
Regi: Takashi Miike
Medv: Shô Aikawa, Riisa Naka, Tsuyoshi Abe, Masahiro Inoue, Mei Nagano
Spilletid: 106 min
Språk: Japansk
Engelsk tekst

Trivia: Ved lanseringen av filmen, ble det gitt ut en singel av Zebra-dronningen. Låta, Tårer gjennom hans hjerte, nådde 22. plass på de japanske hitlistene.

Earlier Event: October 23
Høydeskrekk
Later Event: October 30
The Was + Terror Nullius