Back to All Events

A Woman, a Gun and a Noodle Shop

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den prisbelønte og høyt ansette kinesiste regissøren Zhang Yimou overrasket mange da han i 2009 bestemte seg for å servere publikum en helsprø remake av Cohen-brødrenes debutfilm Blood Simple fra 1984. Handlingen er flyttet fra en liten by i Texas til Gansuprovinsen i Kina, hvor dette trekantdramaet, inspirert av screwball og slapstick komedie, får utspille seg i et rasende tempo. Filmen holder seg tett opp mot originalens handling, men får en unik vri og mildt sagt annerledes estetikk i sin nye kinesiske drakt.

A Woman, a Gun and a Noodle Shop debuterte internasjonalt i konkurranseprogrammet i filmfestivalen i Berlin, der den ble nominert til Gullbjørnen.

Filmen har møtt en variert mottakelse fra kritikerkorpset, mye på grunn av regissørens brå stilskifte som vakte stor oppsikt i hjemlandet. Internasjonalt har kritikken stort sett vært positiv og filmen har blitt vist verden rundt på festivaler. Her i Norge under Film fra sør i 2010.

Tekst: Bjørnar Gärtner

For once in my life... I own the world’s most powerful weapon!

A WOMAN, A GUN AND A NOODLE SHOP
SAN QIANG PAI AN JING QI
Kina/Hong Kong 2009
Regi: Yimou Zhang
Medv: Sun Honglei, Ni Dahong, Xiaoshenyang, Yan Ni
Spilletid: 95 min
Språk: Mandarin
Engelsk tekst

Trivia: Cohen-brødrene skal ha skrevet til regissør Yimou etter å ha sett filmen og hyllet den.

Earlier Event: November 23
Funny Games
Later Event: November 30
Fan-edit av Hobbiten