Back to All Events

Funny Games

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Funny Games (også kjent som Funny Games US) er en uroliggende film med en salig blanding av vold og ondskap. En familie er i sitt sommerhus og nyter dagene da det ringer på døren. To unge menn kledd i golfklær (spilt av Michael Pitt og Brady Corbett) vil låne noen egg. So it begins ... denne filmen vil skape en ubehagelig følelse i brystet og få deg til å undre over hvorfor mennesker handler slik de gjør. Hvorfor vil noen mennesker andre vondt? Hva får en ut av voldelige handlinger?

Haneke lagde den originale Funny Games i sitt hjemland Østerrike i 1997, og ti år etter fikk han i oppdrag å lage en amerikansk nyinnspilling. Funny Games var ment som en kommentar på filmvold, og da hovedsakelig amerikansk filmvold, noe som gjør det litt ironisk at av alle Hanekes filmer var det nettopp denne, og kun denne, som det skulle bli laget en amerikansk versjon av.

Filmen føyer seg inn i rekken blant Hanekes sterke filmer. Kjent for filmer som Skjult, Det hvite båndet og Pianolærerinnen, står ikke Funny Games tilbake. Denne psykologisk forstyrrende og spennende filmen er verd å få med seg!

Tekst: Isak F. Krogstad

Whether by knife or whether by gun, losing your life can sometimes be fun.

FUNNY GAMES
USA/Frankrike/Storbritannia/Østerrike/Tyskland/Italia 2007
Regi: Michael Haneke
Medv: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Devon Gearhart
Spilletid: 111 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Filmen er en scene for scene re-make av den østerrikske Funny Games fra 1997. Den ble også regissert av Michael Haneke.

Earlier Event: November 20
City on Fire
Later Event: November 27
A Woman, a Gun and a Noodle Shop