Back to All Events

City on Fire

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Ko Chow skal slutte i politiet, men lar seg overtale til å ta et siste oppdrag: Han må gå undercover i en bande som raner juvelerer og gullsmeder, og som har flere politi-liv på samvittigheten. Ingenting går som planlagt, og Ko Chow – spilt av en av Hong Kong-filmindustriens aller største stjerner, Chow Yun-Fat – befinner seg snart i en lojalitetsskvis mellom jobb, vennskap og kjærlighet.

Rent bortsett fra at dette er en smart og spennende thriller, er City on Fire i Vesten kanskje mest kjent for å være en åpenbar inspirasjonskilde for Quentin Tarantinos første film, Reservoir Dogs. Det er såpass mange åpenbare likhetstrekk i handlingene at det nesten kan diskuteres om Tarantino ble inspirert av filmen, eller har lagd en adapsjon av den.

Det skal dog sies at filmene har en god del ulikheter – for eksempel bruker City on Fire ganske mye tid på å utbrodere bakgrunnen til hovedpersonen, mens Reservoir Dogs er full av den smarte og morsomme dialogen Tarantino er så kjent for.

Tekst: Ronny Bratten

You’re a cop – who told you to make friends with them?

CITY ON FIRE
LUNG FOO FUNG WAN
Hong Kong 1987
Regi: Ringo Lam
Medv: Chow Yun Fat, Yeuh Sun, Danny Sau Yin Lee, Carrie Ng, Roy Cheung
Spilletid: 105 min
Språk: Kantonesisk
Engelsk tekst

Trivia: Regissør Ringo Lam lagde Prison on Fire og School on Fire som løselige oppfølgere.

Earlier Event: November 18
Film- og TV-quiz
Later Event: November 23
Funny Games