Back to All Events

Ondskapens hotell

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I høst kommer oppfølgeren til Ondskapens hotell, nemlig Doctor Sleep basert på Stephen Kings roman ved samme navn. I den forbindelse nytter filmklubben høvet til å vise Stanley Kubricks original, med den såkalt europeiske klippingen. 

Da Ondskapens hotell skulle vises på europeiske kinoer, klippet Kubrick faktisk bort rundt tjue minutter, etter sigende fordi han mente det europeiske filmpublikummet var mindre avhengig av å få plottet servert med teskje. Blant Kubrick-kjennere kalles den europeiske utgaven ofte for «den smarte versjonen». 

Stephen King er en av de forfatterne som har fått flest romaner adaptert til film. Bare i år, får vi fire kinofilmer basert på hans verk. Kuriøst nok var King en av få som ikke likte Kubricks filmatisering av Ondskapens hotell, og fikk på nittitallet lagd en miniserie til TV. Denne serien er mer tro til Kings bok, men ble glemt fortere enn man får sagt «redrum».

Nå som mørketiden strammer grepet for alvor, er det ingenting som gjør vinteren like skummel som tanken på å overvintre på Overlook hotell. Jack Nicholson har aldri vært mer overbevisende enn i rollen som den plagede Jack Torrence, og hvem ER egentlig de to skumle jentungene vi alle har hatt mareritt om?

Tekst: Ronny Bratten & Hroar Tømervik

Darling, I’m not gonna hurt you.

ONDSKAPENS HOTELL
THE SHINING
USA 1980
Regi: Stanley Kubrick
Medv: Jack Nicholson, Shelly Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers
Spilletid: 119 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Jack Nicholson spiste bare ostesmørbrød under innspillingen for å oppnå det riktige, gretne humøret som rollen krevde. Jack hater nemlig ostesmørbrød, den særingen.

Earlier Event: October 30
The Was + Terror Nullius
Later Event: November 4
Film- og TV-quiz