Back to All Events

Sherlock Holmes privat

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Etter nok et oppklart mysterium returnerer Holmes og Watson til Baker Street. Men hjemme blir Holmes stilt overfor sin verste fiende – kjedsomhet. Watson vet bedre enn noen at det som holder Holmes’ selvdestruktive tendenser i sjakk er en god sak. Når en kvinne med hukommelsestap bokstavelig talt leveres på døra deres utløser det en rekke hendelser som til slutt fører dem til Skottland hvor et internasjonalt maktspill utspiller seg.

Billy Wilders Sherlock Holmes privat er en av hans siste filmer. Regissøren var ihuga fan av detektiven, og hadde i lang tid ønsket å lage en film om han. Ikonoklasten Wilder utnyttet sjansen til å skape et helt nytt eventyr for detektiven for å utforske karakterens særtrekk. Både Holmes’ narkotikabruk og seksualitet er temaer som Wilder ikke skyr unna. Samtidig er filmen et vittig og fullverdig Holmes-mysterium.

Tekst: Carl Arne Løchen Arnesen

The private life of Sherlock Holmes is anything but elementary.

SHERLOCK HOLMES PRIVAT
THE PRIVATE LIFE OF SHERLOCK HOLMES
Storbritannia/USA 1970
Regi: Billy Wilder
Medv: Robert Stephens, Colin Blakely, Geneviève Page, Christopher Lee, Tamara Toumanova
Spilletid: 125 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Billy Wilder sa dette om sin film: “I should have been more daring. I have this theory. I wanted to have Holmes homosexual and not admitting it to anyone, including maybe even himself. The burden of keeping it secret was the reason he took dope.”

Earlier Event: November 13
Freddy's hevn
Later Event: November 18
Film- og TV-quiz