Back to All Events

Freddy's hevn

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Kultklassikeren Freddy's hevn er andre film i serien om den ikoniske skrekkfilmskurken Freddy Krueger. Fem år har gått siden hendelsene i første film. Freddy, som tilsynelatende døde i forrige film, begynner å dukke opp i marerittene til tenåringen Jesse. I filmen følger vi en ny gruppe ungdommer som kommer ansikt til ansikt med “the man of your dreams” og tas av dage på grusomme og oppfinnsomme måter.

Filmen fikk blandet mottakelse av kritikerkorpset da den kom ut i 1984. I senere tid har den oppnådd kultstatus, mye på grunn av sin homoerotiske subtekst. Buzzfeed har kalt filmen “The gayest horror film ever made”.

Filmen kom ut i en tid der den offentlige samtalen rundt homoseksualitet var overskygget av aidsepidemien og preget av en sterk homofobi. Robert Englund har i intervjuer trukket frem filmens “åpenbare” seksuelle billedbruk og filmen er den eneste i serien med en mannlig hovedperson. Mark Patton som spiller Jesse er selv åpent homofil og har i intervjuer spøkefullt titulert seg som filmhistoriens første mannlige “scream queen”.

Tekst: Bjørnar Gärtner

Our screams were all he needed.

FREDDY'S HEVN
A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY'S REVENGE
USA 1985
Regi: Jack Sholder
Medv: Mark Patton, Kim Myers, Robert Rusler, Clu Gulager, Hope Lange
Spilletid: 87 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Filmstudioet ønsket å spare penger ved å la en ukjent skuespiller ta over rollen som Freddy Krueger. To uker inn i innspillingen så de behovet for Englunds karisma og han fikk bekle den kjente masken igjen.

Earlier Event: November 9
De syv uovervinnelige
Later Event: November 16
Sherlock Holmes privat