Back to All Events

Et skudd i mørket

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Inspektør Clouseau kalles inn for å løse en mordgåte i et staselig herskapshus på landsbygden. Til å begynne med virker saken opplagt, før inspektøren faller for den forføreriske hovedmistenkte Maria og jakten på den virkelige morderen begynner.

Et skudd i mørket er oppfølgeren til den første filmen om den Rosa Panteren. Manuset er basert på det franske skuespillet L’Idiote av Marcel Achard der karakteren Inspektør Clouseau er skrevet inn i handlingen. Filmen introduserer flere av seriens kjente og kjære gjentakende roller. Blant annet Clouseaus ulykksalige sjef Dreyfus samt hans uforglemmelige tjener, kampsportmesteren Cato.

Tekst: Bjørnar Gärtner

Give me ten men like Clouseau and I could destroy the world.

ET SKUDD I MØRKET
A SHOT IN THE DARK
Storbritannia/USA 1964
Regi: Blake Edwards
Medv: Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Herbert Lom, Tracy Reed
Spilletid: 102 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Forholdet mellom regissør Edwards og Peter Sellers var flere ganger på bristepunktet under innspillingen. De ble enig om å aldri arbeide sammen igjen, men begravde senere stridsøksen og laget flere filmer sammen.

Earlier Event: October 2
Fraud
Later Event: October 7
Film- og TV-quiz