Back to All Events

Fan-edit av Hobbiten

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Filmklubben gjør noe litt utenom det vanlige og arrangerer en lukket visning av en fan-edit av de tre Hobbiten-filmene til Peter Jackson - klippet ned til en sammenhengende film. Visningen arrangeres i undervisningsammenheng og er kun for medlemmer av filmklubben. Stian Andreassen fra Tromsø klipper på sin egen versjon av filmene og blir å være tilstede for å prate om fanedit-fenomenet med oss i filmklubben.

Deretter ser vi det som mange mener er den beste fan-edit versjon av Hobbiten laget av Dustin Lee. Hans nedklipte versjon av Hobbiten har han kalt J.R.R. Tolkien’s The Hobbit og prøver å holde seg tro til boken så godt som mulig med det materialet som foreligger i filmene.

På Lees hjemmeside www.maple-films.com kan man lese om prosessen til klippen og hvilke endringer som er gjort til både Hobbiten og andre filmer han har klippet om.

Tekst: Espen Olaisen

What sort of nerdy loser would spend over two years of their life re-editing The Hobbit?
Me.
— Dustin Lee

HOBBITEN
THE HOBBIT
USA/New Zealand 2012-2014
Regi: Peter Jackson
Medv: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Scott, Graham McTavish
Spilletid: 260 min (+ pause)
Språk: Engelsk
Utekstet

Trivia: Fan edits ble først viden kjent rundt år 2000 da den profesjonelle klipperen Mike J. Nichols lanserte The Phantom Edit, en nedklippet versjon av Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace som fjernet distraherende innhold. Denne klippen sirkulerte online og fikk oppmerksomhet fra media for sitt forsøk på å forbedre den originale filmen. Dette inspirerte andre til å prøve lignende omklipp av andre spillefilmer.

Earlier Event: November 27
A Woman, a Gun and a Noodle Shop
Later Event: December 2
Film- og TV-quiz finale