Back to All Events

Høydeskrekk

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Vi følger Doktor Richard Thorndyke (Mel Brooks) som ankommer «The Psycho-neurotic Institue for the Very, VERY Nervous», hvor han har nettopp fått jobben som ny leder. Merkelige ting foregår på dette stedet og han må konfrontere sin egen høydeskrekk for å redde seg selv.

Mel Brooks har både regi og hovedrolle i denne hysterisk morsomme parodien av spenningsfilmer, som nok noen vil kalle en rip-off av Alfred Hithcocks filmer Vertigo, Trollbundet og Fuglene. Filmen er en hyllest til Hithcock, med referanser til over 10 av hans filmer. Hitchcock selv likte filmen godt, og sendte en kasse vin til Brooks med et notat som stod: «A small token of my pleasure, have no anxiety about this.»

Tekst: Jennifer Britt Lundberg Hansen

You want to x-ray the celery? What do you think we’re smuggling dope in the celery? The celery’s not for dope. It’s for dip!
— Dr. Richard H. Thorndyke

HØYDESKREKK
HIGH ANXIETY
USA 1977
Regi: Mel Brooks
Medv: Mel Brooks, Madeline Kahn, Cloris Leachman, Harvey Korman, Ron Carey
Spilletid: 94 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Hovedrollen var planlagt til å bli spilt av Gene Wilder, men han måtte trekke seg. Mel Brooks endte ikke bare i hovedrollen og som regissør, han er også kreditert som produsent, manusforfatter, låtskriver og komponist.

Earlier Event: October 21
Film- og TV-quiz
Later Event: October 26
Zebraman 2: Attack on Zebra City