Back to All Events

Light Fly, Fly High

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den norskproduserte dokumentaren Light Fly, Fly High hadde premiere under den prestisjetunge internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA) i november 2013 og vant Oxfam Global Justice Award 2013.

Thulasi er dalitt, og blir som kasteløs kvinne i India sett på som verdiløs. Valgmuligheten hennes er få: Det forventes at hun skal gifte deg når familen ønsker det og bare akseptere sin plass på bunnen av rangstigen. Men Thulasi drømmer om et helt annet liv. Hun vil ikke forsørges av noen mann. Hun vil være fri, og trer inn i bokseringen for å slåss seg opp og frem. Boksing er ikke bare Thulasis store lidenskap; det kan også være hennes billett til selvstendighet.

Tekst: Espen Olaisen

Filmen vises i samarbeid med Kvinnefronten.

LIGHT FLY, FLY HIGH
Norge/India 2013
Regi: Beathe Hofseth, Susann Østigaard
Medv:
Spilletid: 1t 20m
Språk: Tamilsk
Tekst: Engelsk

Earlier Event: September 12
Picnic med døden
Later Event: September 17
Film- og TV-quiz