Back to All Events

Picnic med døden

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

4 kompiser drar på kanotur for å oppleve en siste rest av villmark før elva gjøres om til demning. De forventer en vakker og idyllisk opplevelse, men får snart se en mer brutal side av ødemarken, og av de folkene som har valgt å bosette seg i den. Det som skulle være en hyggelig kanotur utvikler seg til en kamp på liv og død.

Deliverance sjokkerte og begeistret kinogjengere da den debuterte i 1972. Filmen sendte Burt Reynolds’ karriere i rakettfart mot stjernehimmelen, og når man ser denne filmen er det lett å forstå hvorfor. Deliverance er et intenst møte mellom sivilisasjon og natur, og er opptatt av å utforske hvordan det primale kan komme til uttrykk i begge. Filmen er nærmest totalt uten musikk, noe som var svært uvanlig på denne tiden. Et viktig unntak er filmens mest berømte sekvens – «Duelling Banjos». Bak kamera finner vi den fantastiske action-regissøren John Boorman, og en av filmhistoriens fremste cinematografer, Vilmos Zsigmond. Det er dermed ingen overraskelse at filmen er en fantastisk visuell opplevelse.

Tekst: Carl Arne Løchen Arnesen

God damn, you play a mean banjo!

PICNIC MED DØDEN
DELIVERANCE
USA 1972
Regi: John Boorman
Medv: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty
Spilletid: 1t 49min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: For å spare på kostnader så var ikke produksjonen forsikret, og skuespillerne måtte gjøre alle stunt selv.

Earlier Event: September 3
Film- og TV-quiz
Later Event: September 15
Light Fly, Fly High