Back to All Events

Gremlins

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Billy Peltzer får en søt liten hårete skapning, en Mogwai, fra sin far til jul. Han kaller den Gizmo og de blir gode venner. Problemet er bare at det følger visse regler med å ha en Mogwai som kjæledyr. Disse reglene blir fort brutt og julefeiring går over i julemonstermassakre! En suksessfull blanding av humor, satire og grøss gjorde Gremlins til en av åttitallets store blockbustere, og søte Gizmo er den dag i dag fortsatt en elsket og kjær karakter for mange. Om du ikke er kjent med ham så anbefaler vi å komme å henge med Gizmo på vår visning!

Tekst: Espen Olaisen

First of all, keep him out of the light; he hates bright light, especially sunlight, it’ll kill him. Second, don’t give him any water, not even to drink. But the most important rule, the rule you can never forget, no matter how much he cries, no matter how much he begs, never feed him after midnight.

GREMLINS
USA 1984
Regi: Joe Dante
Medv: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Polly Holliday, Frances Lee McCain
Spilletid: 1t 46min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: Regissør Joe Dante fikk foreslått å bruke enten animatroniske dukker, noe han var skeptisk til, eller små aper i kostyme. De testet ape-idéen på regissørens kontor. Etter at kontoret var rasert og nedbæsjet utropte Dante: “Animatroniske dukker sier du?”

Earlier Event: December 1
Dr. Strangelove
Later Event: December 10
Film- og TV-quiz finale