Back to All Events

Boys Don't Cry

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I ett försök att skapa ett nytt och friare liv, flyr Brandon Teena från sin hemplats till en dyster småstad i Nebraska. Han möter nya vänner och blir förälskad i Lana (spelad av Chloë Sevigny) och tillsammans drömmer de om en ljusare framtid med varandra. Vad Brandon inte har berättat för någon, är att han är född som kvinna och döpt Teena Brandon. Filmen är baserad på en sann historia, ta med näsduken och var beredda på att bli berörda. Filmen kretsar runt frågor rörande identitet, kärlek, frihet och ofrihet på ett våldsamt och intensivt vis som endast ett hjärta av sten kan lämnas oberört av.

Filmen vises i samarbeid med Tromsø Arctic Pride.

Tekst: Maja Bergman

Lana: What were you like... before all this? Were you like me, like a GIRL girl?
Brandon: Yeah... like a long time ago... but then I guess I was just like a boy girl, then I was just a jerk.

BOYS DON'T CRY
USA 1999
Regi: Kimberly Peirce
Medv: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard
Spilletid: 1t 58min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: En vacker och rörande cover på låten The Bluest Eyes in Texas kan höras på filmens soundtrack, framförd av Nina Persson (tidigare sångare i The Cardigans) och hennes man Nathan Larson som bägge spelar i det svenska bandet A Camp.

Earlier Event: November 5
Film- og TV-quiz