Back to All Events

Big

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Hva skjer når en 12 år gammel gutt ønsker å bli stor – og får ønsket sitt oppfylt? I denne komedien fra 1988 følger vi Josh Baskins (Tom Hanks) som blir «voksen» over natten. Med hjelp fra sin beste venn Billy (Jared Rushton), rømmer han til New York. Der starter hans reise fra å være et livredd barn i en voksen manns kropp, til å bli en suksessfull forretningsmann med god lønn, egen leilighet og en vakker kjæreste.

Alle Hanks’ scener ble først utspilt av David Moscow (unge Josh), fordi regissør Penny Marshall ville gi Hanks et inntrykk av hvordan et barn ville oppført seg i en voksen-situasjon. Seks år etter Big, benytter Tom Hanks samme fremgangsmåte i klassikeren Forrest Gump, der han før filming tilbringer mange timer med Michael Conner Humphreys, som spiller den unge Forrest Gump.

Etter å ha sett denne sjarmerende filmen, vil forholdet ditt til babymais aldri bli det samme igjen!

Tekst: Pia Bondø

Billy: So you got a job, where you play with all these toys?
Josh: Yup!
Billy: And they’re gonna pay you for that?
Josh: Yup!
Billy: SUCKERS!

BIG
USA 1988
Regi: Penny Marshall
Medv: Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia, John Heard
Spilletid: 1t 44min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: Under filmingen av den berømte keyboard-scenen, var det forberedt to «doubles» kledd som MacMillan (Robert Loggia) og Josh (Tom Hanks), i tilfelle de ikke klarte å gjennomføre alle dansetrinnene. Det ble et mål for dem å fullføre hele nummeret på egenhånd - og de klarte det!

Earlier Event: November 26
Film- og TV-quiz
Later Event: December 1
Dr. Strangelove