Back to All Events

Du kan ikke ta det med deg

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Frank Capra er helt klart en av Hollywoods store filmskapere som toppet de amerikanske filmsuksessene på 1930-tallet. Etter It Happened One Night (1934) og Mr. Deeds Goes to Town (1936) fulgte han opp med nok en romantisk komedie; You Can’t Take it With You – denne gangen med den sjarmerende og nonchalante James Stewart på rollelisten, en «up-and-coming» skuespiler på det tidspunktet.

You Can’t Take It With You er en vittig fortelling adoptert fra teaterscenen til lerretet. Det er en historie om en romanse som gir liv til et sammentreff mellom to ulike klasser i samfunnet. Alice (spilt av Jean Arthur) har et romantisk forhold til sjefen sin, Tony (spilt av James Stewart). Tonys mektige og velstående far, Anthony, eier selskapet som Tony driver, og han ønsker å kjøpe en eiendom som tilsynelatende bebos av Alices familie. Problemene oppstår når Alices livsglade bestefar, Martin, setter ned foten.

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

You’ll love them all for giving you the swellest time you’ve ever had!

DU KAN IKKE TA DET MED DEG
YOU CAN'T TAKE IT WITH YOU
USA 1938
Regi: Frank Capra
Medv: Jean Arthur, Lionel Barrymore, James Stewart, Edward Arnold
Spilletid: 2t 6min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: Lionel Barrymore slet med en svært smertefull gikt i hofta under hele innspillingen, så rollen hans som Martin ble skrevet om til å gå med krykker.

Earlier Event: November 21
Jakten på El Dorado
Later Event: November 26
Film- og TV-quiz