Back to All Events

Jakten på El Dorado

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I Jakten på El Dorado følger vi en spansk ekspedisjon gjennom den sør-amerikanske jungelen på jakt etter det sagnomsuste gullriket El Dorado. Ekspedisjonen tærer på gruppen og i en dramatisk vending tar den stormannsgale Aguirre (Klaus Kinski) makten i et brutalt mytteri. Vi følger den fortapte ekspedisjonen inn i mørkets hjerte på jakt etter et sagnomsust rike.

Jakten på El Dorado ble utgitt i 1972 og er regissør Werner Herzogs tredje langfilm, og hans internasjonale gjennombrudd. Dette er første film med den legendariske og kranglevorne duoen Kinski og Herzog henholdsvis foran og bak kamera. Filmen ble skutt i den Peruvianske regnskogen på under fem uker, og mange av scenene var improviserte. Kameraet Herzog brukte hadde han stjålet fra filmskolen i München.

Filmen har gjort et stort avtrykk i filmhistorien som kultfilm og er blant annet sitert som en av referansepunktene i Francis Ford Coppolas Apocalypse, Nå.

Tekst: Bjørnar Gärtner

I am the wrath of God. Who else is with me?

JAKTEN PÅ EL DORADO
AGUIRRE, DER ZORN GOTTES
Vest-Tyskland 1972
Regi: Werner Herzog
Medv: Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra, Del Negro
Spilletid: 1t 35min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: Herzog lagde ingen storyboards før filmingen og alle scener er skutt spontant på sett.
Herzog fikk lokale jegere til å fange 400 aper til innspillingen av filmen. Apene skulle selges videre etter produksjonen, men Herzog slapp alle apene fri.

Earlier Event: November 17
Moderne kvinner
Later Event: November 24
Du kan ikke ta det med deg