Back to All Events

Jakten

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Mange anser Jakten som Norges beste film. Den er en av de få virkelige klassikerne i norsk filmhistorie og omtalt som et mesterstykke. Filmen handler om brudeparet Bjørn (Rolf Søder) og Guri (Benedikte Liseth) som skal på rypejakt med vennen Knut (Tor Stokke). Det er et trekantdrama fortalt på en uvanlig måte. Gjennom ukronologiske tilbakeblikk og indre dialoger eksperimenterer regissør Erik Løchen med å fortelle historien. Flere ganger bryter hovedkarakterene den fjerde veggen og snakker til publikummet. Denne spesielle filmen er preget av eleganse i stilen og leker med tilskueren om hva den vil si. Mens man ser på filmen vil man tenke: «Hva er det som egentlig foregår?».

Tekst: Jennifer Britt Lundberg Hansen

Guri: Hvordan kunne det kommet så langt med oss? Tenkte jeg igjen. Jeg lette i meg selv for å finne ut hva som foregikk med oss. Jeg måtte bakover for å forstå bedre, bakover for å finne ting som hadde hendt oss alle tre.

JAKTEN
Norge 1959
Regi: Erik Løchen
Medv: Rolf Søder, Bente Børsum, Tor Stokke
Spilletid: 1t 34min
Språk: Norsk
Tekst: Utekstet

Trivia: Den ble nominert til feature film under Cannes filmfestivalen i 1959 og 1960.

Earlier Event: November 10
Blanka
Later Event: November 17
Moderne kvinner