Back to All Events

Blanka

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Kohki Haseis film tar for seg en ungjentes liv i slummen i Manila. Den foreldreløse Blanka får livet til å gå rundt ved å lure og stjele, men det hun virkelig vil er å spare penger så hun kan kjøpe seg en mor. Vi følger henne gjennom hennes daglige strabaser, helt til livet hennes plutselig tar en ny vending når hun møter Peter, en blind, gamblende gatemusikant.

Filmkonseptet oppsto av regissørens bekymringer rundt barneadopsjon og -slaveri, og hvordan barns perspektiv i disse situasjonene aldri tas i betraktning. Til tross for filmens alvorlige undertone og location, klarer Blanka å vise frem Manilas skitne slumområder med fantastisk cinematografi, og får portrettert håp og glede mellom all elendigheten som finnes.

Tekst: Anna Sollied Møller

A slight but engaging orphan tale that opts for joy over tears.

BLANKA
Italia/Filippinene/Japan 2015
Regi: Kohki Hasei
Medv: Don Gordon Bell, Jomar Bisuyo, Raymond Camacho, Cydel Gabutero
Spilletid: 1t 15min
Språk: Tagalog
Tekst: Norsk

Trivia: Filmen er et filippinsk, italiensk og japansk samarbeid, samt et produkt av Biennale College Cinema, et italiensk prosjekt som arbeider for å motivere unge talenter til å jobbe med film.

Later Event: November 12
Jakten