Back to All Events

Jeg, Daniel Blake

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den engelske regissørveteranen Ken Loach har klart kunststykket å få Gullpalmen i Cannes to ganger på ti år: I 2006 for The Wind That Shakes The Barley og i 2016 for Jeg, Daniel Blake. Loach har en lang karriere bak seg, og er kjent for sine sosialrealistiske filmer fra den britiske arbeiderklassen (mange vil kanskje huske Kes fra 1969).

Jeg, Daniel Blake er et hardhendt oppgjør med det engelske samfunnet anno 2016, hvor et kaldt og umenneskelig velferdssystem behandler individer uverdig. Daniel Blake er en 59 år gammel snekker som er for sjuk til å jobbe, men for frisk til å få trygd. På sosialkontoret blir han venn med alenemora Katie, som heller ikke får jobb eller stønad og skyves ut i prostitusjon.

Loach maler med bred pensel et skremmende bilde av det nye sosialdemokratiske Europa. En politisk og engasjert film, av det slaget som man egentlig ikke trodde lages lenger. Komikeren Dave Johns imponerer stort i tittelrollen.

Tekst: Ronny Bratten

My name is Daniel Blake. I am a man, not a dog.

JEG, DANIEL BLAKE
I, DANIEL BLAKE
Storbritannia/Frankrike/Belgia 2016
Regi: Ken Loach
Medv: Dave Johns, Hayley Squires, Dylan McKiernan, Briana Shann
Spilletid: 1t 40m
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: Leder for det engelske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, har offentlig støttet filmens standpunkter.

Earlier Event: October 22
Film- og TV-quiz
Later Event: October 27
What We Do in the Shadows