Back to All Events

Fluen

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den eksentriske forskeren Seth Brundle (Jeff Goldblum) jobber med en oppfinnelse som vil forandre verden: Han er på randen av å perfeksjonere teleportering. Etter et møte med journalisten Veronica Quaife (Geena Davis) på en fest starter de et forhold, og Brundle får den inspirasjonen han trenger til å fullføre prosjektet. Etter et par vellykkede teleporteringsforsøk velger Brundle å teste teknologien på seg selv. Alt går tilsynelatende knirkefritt, men Brundle har ikke fått med seg at en flue snek seg inn i telepoden sammen med han …

The Fly er antagelig den mest kjente av David Cronenbergs «Body horror»-filmer. Cronenberg leverer, og gjør det som fort kunne blitt en lett forglemmelig B-film til en underholdende og rørende tragedie, godt hjulpet av teknologiske nyvinninger, banebrytende sminke-effekter og fenomenalt samspill mellom Geena Davis og Jeff Goldblum.

Tekst: Carl Arne Løchen Arnesen

Be afraid – Be very afraid

FLUEN
THE FLY
USA/Storbritannia/Canada 1986
Regi: David Cronenberg
Medv: Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz
Spilletid: 1t 36min
Språk: Engelsk
Tekst: Norsk

Trivia: The Fly vant Oscar for beste sminke, og er en remake av en Vincent Price-film fra 1958.

Earlier Event: October 13
Kom og se
Later Event: October 20
Kampen om Norge